top of page
Illustratie M. van Drie

Individuele psychotherapie

Binnen mijn praktijk bied ik individuele psychotherapeutische behandelingen aan voor uiteenlopende psychische klachten.

Icoontje M. van Drie

Wat is psychotherapie

Psychotherapie is een bewezen effectieve behandelmethode die wordt toegepast bij verschillende psychische klachten. De therapie bestaat uit het voeren van gesprekken. In de gesprekken bespreekt u de klachten en de problemen waar u last van heeft.  Het doel van psychotherapie is het verminderen van psychische klachten of het beter hanteerbaar maken van deze klachten. Een psychotherapeut lost uw problemen dus niet voor u op, maar helpt u wel bij het beter of anders leren omgaan met uw klachten. Er bestaan verschillende soorten psychotherapie. Afhankelijk van uw hulpvraag, uw eigen voorkeur en uw specifieke klachten, bekijken wij samen welke vorm van therapie het beste passend is.

Icoontje M. van Drie

Psychodynamische
psychotherapie

Binnen mijn praktijk bied ik vooral psychodynamische psychotherapie aan. Dit is een vorm van psychotherapie die er van uit gaat dat veel van wat wij voelen, denken en doen voortkomt uit zaken waar wij ons niet of minder bewust van zijn. Met deze vorm van psychotherapie proberen wij samen inzicht te krijgen in datgeen waar u zich minder bewust van bent. Als u beter begrijpt waar bepaalde gevoelens, gedachten of gedragingen vandaan komen, dan is het idee dat u uw klachten of problemen ook beter kunt hanteren, en ook kunnen afnemen. 

Psychotherapie Praktijk M. van Drie

Het doel van psychotherapie is het verminderen van psychische klachten of het beter hanteerbaar maken van deze klachten.

Ingang van Praktijk voor Psychotherapie M. van Drie
Icoontje M. van Drie

Voor wie

Ik bied behandeling aan mensen die ouder dan 18 jaar zijn en gespecialiseerde zorg nodig hebben. U kunt last hebben van uiteenlopende psychische klachten. U kunt bij mij terecht voor individuele psychotherapie. Mijn praktijk is niet toegerust op mensen die last hebben van een ernstige verslaving, psychotische klachten of als zij snel en hevig in crisis kunnen raken. 

Mijn werkwijze

Tijdens het intakegesprek brengen wij uw klachten, achtergrond en uw wensen in kaart en bekijken we welke hulp voor u passend zou kunnen zijn en of ik u daar iets in kan bieden.

Wat zijn de kosten

Omdat ik een  ‘contractvrije psycholoog’ ben draagt u de kosten voor uw  therapie zelf. Echter, afhankelijk van de aard van uw verzekering en behandeling kunt u een gedeelte, of de volledige behandeling, vergoed krijgen.

Icoontje M. van Drie

Wachttijd

Op dit moment heb ik geen ruimte voor nieuwe cliënten.

bottom of page